fakti.bgДокато гигантите в автомобилостроенето се конкурират помежду си, за да

...
fakti.bgДокато гигантите в автомобилостроенето се конкурират помежду си, за да
Коментари Харесай

Продават се летящи коли! Цена - €500 000

fakti.bg

Докато колосите в автомобилостроенето се конкурират между тях, с цел да пуснат на пазара функционален летящ автомобил, дребната холандска компания PAL-V International B.V. към този момент предлага подобен автомобил.

Продажбите се водят предварителни, само че прототипът към този момент е подготвен, беше показан в Маями и за него се одобряват поръчки. Името на летящата кола е Pioneer Personal Air Landing Vehicle (PAL-V), а способите ѝ за предвижване са хибридни - по въздух и вода.

Конструкцията на PAL-V се състои, както от обичайни елементи за лек автомобил, по този начин и такива, употребявани при хеликоптерите.

 Продават се летящи коли! Цена - €500 000

 

 

 

Летящата кола се задвижва от общоприет бензинов мотор с вътрешно горене, предопределен за леки коли.

Максималната скорост на напредване по земя е 161 км/ч, а скоростта на возилото в полет е съвсем два пъти по-голяма - 322 км/ч. във въздуха колата се издига чрез витло, сходно на това при въртолетите, а на земята перката се сгъва.

Когато лопатките са сгънати габаритите на летящата кола подхождат на всички правила. Към момента от компанията се похвалиха, че към този момент са продали 70 летящи коли PAL-V. Първите доставки към клиенти са планувани за 2021 година. Цената е 538 000 евро.



Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум-->


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР