Факелно шествие, организирано от инициативата "Системата ни убива", премина по

...
Факелно шествие, организирано от инициативата "Системата ни убива", премина по
Коментари Харесай

Факелно шествие в 111-тата вечер на протести в София

Факелно шествие, проведено от самодейността "Системата ни убива ", мина по улиците на София в 111-та вечер на антиправителствени митинги в столицата.

То е в памет на „ децата - жертви на политиката на обществените грижи за извеждане от профилирани домове”.

Според майките, децата се извеждат от институциите, само че попадат в „ къщички на ужасите”.

От общественото министерство нарекоха тези изказвания подправени и манипулативни. Оттам изрично декларират, че всички домове за деца с увреждания са закрити още през 2015 година и децата са в среда, близка до фамилната.



Исканията на протестиращите са за оставки на държавното управление и основния прокурор, както и провеждането на предварителни избори.

Продължава недоволството на чиновниците на Министерство на вътрешните работи. Този път на митинг излязоха служители на реда и пожарникари от Югоизточна България. Те се събраха пред Съдебната палата в Бургас.

Служители на всички структури на Министерство на вътрешните работи се сплотиха в безмълвен сигнален митинг. Протестират против обстоятелството, че са отвън листата с държавните чиновници, които ще получат до 30% нарастване на заплата си като чиновници на първа линия.

Пожарникари и служители на реда се събраха и в Пловдив и сходно на сътрудниците си в Бургас, подвигнаха алегорично светещи телефони.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР