Fake French се намира на мястото на бистро Бистрело. Топлата

...
Fake French се намира на мястото на бистро Бистрело. Топлата
Коментари Харесай

Ново място | Fake French

Fake French се намира на мястото на бистро " Бистрело ". Топлата връзка сред тях е Владимир Тодоров, който е създател и на. Като по-голямата част от човечеството и той счита, че Франция е дала основите на кулинарната просвета, и в прочут смисъл с Fake French сервира почитанията си към нея. Но и с ангажимента, че е " фалшив ", или нейна разновидност. С други думи - има авторска кухня с френски техники и български артикули плюс малко заиграване с Азия.Омлетът да вземем за пример тук се явява в японската си версия омурайс, а това е и премиера за ястието в София. Поднесен е със задушени телешки бузи в бургундски жанр върху суши ориз с дребни пуканки от киноа и булгур. Лучената чорба е запечатана с гюбек вместо с грюер. Панираният карфиол е с добруджанска саламурийка (сос с чушки, девесил, чесън и оцет от Северна България). Десертът крем брюле сплотява палачинката " Сюзет " и крем брюле. Звучи като нещо доста сладко и тежко, само че наличието на маракуя и портокал го трансформира в сладкиш с съразмерен и изискан усет.
Фотограф: Цветелина Белутова
Fake French се намира на мястото на бистро " Бистрело ". Топлата връзка сред тях е Владимир Тодоров, който е създател и на. Като по-голямата част от човечеството и той счита, че Франция е дала основите на кулинарната просвета, и в прочут смисъл с Fake French сервира почитанията си към нея. Но и с ангажимента, че е " фалшив ", или нейна разновидност. С други думи - има авторска кухня с френски техники и български артикули плюс малко заиграване с Азия.

Омлетът да вземем за пример тук се явява в японската си версия омурайс, а това е и премиера за ястието в София. Поднесен е със задушени телешки бузи в бургундски жанр върху суши ориз с дребни пуканки от киноа и булгур. Лучената чорба е запечатана с гюбек вместо с грюер. Панираният карфиол е с добруджанска саламурийка (сос с чушки, девесил, чесън и оцет от Северна България). Десертът крем брюле сплотява палачинката " Сюзет " и крем брюле. Звучи като нещо доста сладко и тежко, само че наличието на маракуя и портокал го трансформира в сладкиш с съразмерен и изискан усет.
Фотограф: Цветелина Белутова
Кухнята е открита, ястията се сглобяват онлайн и излизат надарени и прецизни. Разбира се, знаем, че пред сходни достижения стои комплицираната задача да задържат неизменност.

Менюто още е плаващо, ще търпи освен сезонни промени. Но допускам, че стилът ще остане. А той е в деликатните и чисти усети, както и в наличието на няколко текстури в едно ядене - хрупкаво, кремообразно, нежно, твърдо, сочно, изсъхнало, компактно или ефирно, които в опълчването си се допълват.
Автор: Цветелина Белутова Реклама
Докато преглеждахме постерите по стените с едни някак си дръзки, безочливи, пънк петли, на масата стартира развълнуван спор: шумна и подобаваща ли е музиката? Както нормално, мнението се сцепи на люто " да " и " не ". Едни обясняваха, че тя придава " по-фънки " атмосфера, другите споделиха, че даже не чуват какво им се приказва. Генералното ми мнение по този въпрос е, че при съществуването на кулинарна страст и добра компания музиката е третият нахалник в една любовна двойка.

Но по-важно е друго - да се отвори френски ресторант в София, в случай че ще и фалшив, ще е просто глътка въздух от италианското, което като че ли се банализира с многотията си. За европейска столица с един типичен френски ресторант, какъвто е L`Etranger, появяването на Fake French е равносилна на гражданска война.

ул. " Княз Борис I " 66

понеделник - неделя от 18.30 ч. единствено с резервации
Реклама
(до месец се чака и обяд)
Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Марина Караконова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg