Тази седмица класическият Renault 4L навършва 60 години. За да

...
Тази седмица класическият Renault 4L навършва 60 години. За да
Коментари Харесай

Renault създаде летящ електромобил

Тази седмица класическият Renault 4L навършва 60 години. За да отпразнува събитието, френският авто производител реши да сътвори нещо извънредно. Вземайки за основа познатия ретро дизайн, дизайнерското бюро TheArsenale сътвори шоу автомобила Renault Air4, който е електрически квадрокоптер.

Корпусът на Renault Air4 е напълно направен от въглеродни нишки, с цел да се реализира минимално тегло, належащо за летящо устройство. Вместо колела, разработчиците конфигурират железни скоби, а четири съществени ротора с обща двигателна сила от 380 кг обезпечават полета.

Моделът е в положение да се изкачва на височина до 700 m със скорост на политане до 14 m / s, както и да се движи в хоризонтална низина със скорост до 26 m / s. AIR4 се зарежда от литиево-полимерни акумулатори от 22 000 mAh, които генерират обща мощ от 90 000 mAh. Не на последно място, AIR4 предлага оптималната векторна двигателна сила от 380 кг, т.е. 95 кг на витло.

В момента шоу колата се демонстрира в Париж, само че идната година ще тръгне на турне по света, в това число в Съединени американски щати и Китай.

Класическият Renault 4L е създаден от 1961 до 1992 година, през този интервал са продадени повече от 8 милиона автомобила допълнително от страни по света. Това ни разрешава да назовем модела същински знак на епохата.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР