Facebookcoin – криптовалутата, за която излезе информация, че е разработвана

...
Facebookcoin – криптовалутата, за която излезе информация, че е разработвана
Коментари Харесай

Facebook все по-близо до създаването на своя криптовалута

Facebookcoin – криптовалутата, за която излезе информация, че е разработвана от най-голямата обществена платформа, е все по-близо до фактическото си основаване.

Новината за самодейността на Фейсбук се появи преди няколко седмици, а в този момент Wall Street Journal, базирайки се на източници, осведомени с тематиката, оповестява, че интернет колосът разисква плана си с десетки финансови групи. Според същите източници планът е заведен под кодовото име Project Libra.



Според медията Фейсбук вижда плана като метод за спомагателна интеграция в живота на своите консуматори посредством създаване на виртуална валута, която може да се употребява в самата платформа, а и в интернет като цяло също толкоз елементарно, колкото сега се употребяват входните данни на потребителите за достъп до външни уеб сайтове. Не е изненадващо също по този начин, че компанията възнамерява да обвърже този план и с метода, по който генерира средства от реклами. Една от концепциите, които са на дневен ред, е обвързвана с опцията потребителите да могат да купуват артикули посредством кликване върху рекламите, като за задачата употребяват вътрешната криптовалута. След това търговците от своя страна могат да я употребяват за закупуването на ново рекламно място.

През март, Фейсбук пусна сходна функционалност в Instagram, употребявайки обаче долари и обичайни картови разплащания.

Относно проектите за набиране на вложения за плана, WSJ твърди, че представители на Фейсбук към този момент са провели диалози с Visa, Mastercard и други финансови компании, в резултат на които би трябвало да бъдат обезпечени срведства в размер на към 1 милиарда $, които да поддържат новата криптовалута. " Подобно на доста други компании, Фейсбук изследва способи за потребление на опциите на блокчейн технологията. Новосформиран наш екип изследва разнообразни нейни приложения. Нямаме друго за шерване ", разяснява представител на компанията пред Gizmodo.

Още през декември, Bloomberg заяви, че Фейсбук създава криптовалута за своята дъщерна платформа WhatsApp, а два месеца по-късно The New York Times излезе с новината, че представители на най-голямата обществена платформа са се срещали с такива на няколко огромни тържища за криптовалути.

Но новините за този интерес датират още от май 2018 година, когато Recode разкри, че Фейсбук е основал специфичен отдел за блокчейн, в който са командировани редица високопоставени мениджъри. Тази вест тогава пристигна на фона на изявление на Марк Зукърбърг през януари 2018 година, което гласеше, че “компанията има интерес да изследва по-задълбочено позитивните и негативните аспекти на блокчейн технологията ". Няколмо седмици по-късно платформата забрани реклами, които разпространяват „ финансови артикули и услуги, които постоянно са свързани с подвеждащи или лъжливи промоционални практики “, в това число бинарни варианти, ICO и предложения за криптовалути.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР