Facebook тества нова опция, която позволява на потребителите да създават

...
Коментари Харесай

Meta разрешава пет различни профила във Facebook


Фейсбук тества нова алтернатива, която разрешава на потребителите да основават голям брой профили от една регистрация. Изглежда това е опит на Meta да избави растежа на потребителите на обществената мрежа. Междувременно обаче стана ясно, че по-малка VR компания със сходно име съди ИТ компанията за обществени медии поради комерсиалната ѝ марка.


Фейсбук не разрешава на потребителите да имат повече от една регистрация, само че в този момент нова функционалност ще им разрешава да основат до пет разнообразни профила, с цел да вземат участие в разнообразни тематики или групи. Това може да включва, да вземем за пример, персонален профил за другарство с близки другари, различен профил за другарство с сътрудници, трети – отдаден на съответно занимание.
още по темата
Тестът става факт в миг, когато Meta, компанията-майка на Фейсбук, страда от закъснение на растежа на облагите по едно и също време със мощна конкуренция от противници като TikTok, с които се бори за времето и вниманието на потребителите.

От друга страна Meta е в разгара на преход към така наречен „ метапространство “ – платформа за виртуални светове, в чието създаване би трябвало да влага огромни суми и то за дълготрайно време. Това в допълнение задължава компанията да продължи да натрупа облаги от съществуващите си платформи, с цел да финансира вложенията в новата визия.

И сякаш тези усложнения не стигат, та Meta се оказа и цел на правосъдно дело за непозволено потребление на комерсиалната си марка, заведено от компанията за виртуална действителност MetaX. Фирмата основава завладяващи преживявания във виртуална действителност. Тя твърди, че тогавашната Фейсбук е откраднала името ѝ.

MetaX, основана в Ню Йорк, съобщи пред съда, че е била „ смазана “ от ребрандирането на Фейсбук. Според мениджмънта на компанията, „ способността ѝ да работи като Meta е изкормена “. Компанията упрекна Meta Platforms в нарушение на федералните правила за комерсиалните марки и изиска правосъдно предписание, което да забрани на огромната ИТ компания за обществени медии да употребява „ Meta “ за артикули и услуги, които се припокриват с тези MetaX, наред с неуточнена сума парични вреди.

В правосъдното дело компанията твърди, че е обсъждала евентуално партньорство с Фейсбук през 2017 година Според нея, началник на Фейсбук е похвалил едно от прекарванията на MetaX през тази година като „ изумително “ и „ грандиозно “.

Сега обаче новият фокус на Meta Platforms върху метапросранството и обвързваните с него технологии за VR и добавена действителност се припокриват с бизнеса на MetaX. Голямата компания е почнала да показва „ завладяващи преживявания “ на някои от същите места, където MetaX е била хазаин на изложби и събития.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР