Facebook стартира новата си система за разплащания, която носи името

...
Facebook стартира новата си система за разплащания, която носи името
Коментари Харесай

Вече ще можем да си пращаме пари и по Messenger

Facebook започва новата си система за разплащания, която носи името Фейсбук Pay. Системата, която е предопределена да улеснява заплащанията в известните обществени мрежи и приложения на Фейсбук, ще бъде налична в платформите Messenger, Instagram, WhatsApp и, несъмнено, Фейсбук. Все още не е ясно по кое време ще бъде задействана тя за България.

Всеки консуматор ще може да употребява Фейсбук Pay, с цел да изпраща пари на другари, да пазарувате артикули или да подарява средства за разнообразни акции.

Услугата ще бъде отделена от новия портфейл на Calibra на Фейсбук и мрежата на Libra и е " построена върху съществуваща финансова инфраструктура и партньорства ", пишат о компанията.
 Нито една компания не е дала обещаните $10 милиона за Libra
Нито една компания не е дала обещаните $10 милиона за Libra

Зукърбърг още веднъж се явява пред Конгреса

Фейсбук възнамерява да стартира въвеждането на Фейсбук Pay на Messenger и Фейсбук в Съединени американски щати още тази седмица. Първоначално планът ще бъде наличен за набиране на средства, заплащания от човек на човек, пазаруване на билети за събития, покупки в игри и някои покупки от страници и компании, които оперират на пазара на Фейсбук.

" С течение на времето планираме да изведем Фейсбук Pay на повече хора и места, в това число за потребление в Instagram и WhatsApp ", изясни вицепрезидентът на Фейсбук за търговия Дебора Лю.

Платежната система ще бъде разполагаем в секцията с настройки на приложенията на Фейсбук или Messenger и ще поддържа множеството дебитни и кредитни карти, както и PayPal. За обработка на тези заплащанията се употребява услугите на компаниите Stripe, PayPal и други.

Фейсбук не разкрива по кое време тъкмо системата ще бъде налична във всичките приложения, нито по кое време ще се започва в интернационален проект.

Фейсбук Pay идва единствено няколко седмици, откакто огромен брой разплащателни компании отпаднаха от плана за цифрова валута на Фейсбук. - Libra.

PayPal, която поддържа Фейсбук Pay, беше една от първите компании, които се дистанцираха от Асоциацията на компанията, която управлява основаването на криптовалутата и нейното внедряване.
 Всичко, което би трябвало да знаем за криптовалутата на Фейсбук
Всичко, което би трябвало да знаем за криптовалутата на Фейсбук

Libra среща съществени усложнения

Всеки главен източник на средства в Съединени американски щати към този момент е напуснал асоциацията. Сега Фейсбук остава със страшната задача да убеди държавните управления, че Libra e добра опция тъкмо когато доверието във Фейсбук е ниско от известно време. Това обаче не стопира софтуерния колос да пусне по-традиционна платежна система през днешния ден.

" Фейсбук Pay е част от нашата настояща работа, с цел да създадем търговията по-удобна, налична и сигурна за хората от нашите приложения. Ще продължим да създаваме Фейсбук Pay и да търсим способи да я създадем още по-ценна за хората в нашите приложения ", споделя Лю.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР