Facebook спира пазаруването на живо, функция, която позволява на създателите

...
Facebook спира пазаруването на живо, функция, която позволява на създателите
Коментари Харесай

Facebook спира пазаруването на живо

Facebook стопира извършването на покупки онлайн, функционалност, която разрешава на основателите да излъчват и продават свои артикули на потребителите. Това ще се случи публично от 1 октомври, а Фейсбук твърди, че е част от самодейността на компанията да реалокира фокуса върху Reels.

„ Тъй като държанието на потребителите при гледане се пренасочва към късоформатно видео, ние пренасочваме фокуса си към Reels във Фейсбук и Instagram, късоформатния видео артикул на Meta “, изясняват от Фейсбук. Въпреки че извършването на покупки онлайн отпада във Фейсбук, то към момента ще бъде налично в Instagram.

Пуснато за първи път през 2018 година в Тайланд, извършването на покупки онлайн разрешава на инфлуенсърите да провеждат свои лични сесии, където могат да демонстрират и продават разнообразни артикули, без значение дали от личния си магазин или посредством сътрудник. Фейсбук пусна функционалността в по-широк мащаб през 2020 година, почти по същото време показа специфичен раздел за извършване на покупки. Въпреки че извършването на покупки онлайн остава извънредно известно в Китай, то не пожъна триумф в други елементи на света. Дори TikTok разгласи, че отдръпва извършването на покупки онлайн в Съединени американски щати и Европа предишния месец.

Спирането на тази функционалност показва възходящата отдаденост на Фейсбук към неговата функционалност за малко видео, Reels, която публично пусна на платформата предходната година. Фейсбук даже обмисля да направи логаритъма си по-подобен на TikTok, нещо, което компанията майка, Meta, към този момент направи с Instagram. Подобно на Фейсбук, Instagram упорства мощно за малко наличие, като всички видеоклипове на платформата към този момент се трансформират в Reels.

Акцентът върху Reels провокира опасения измежду дългогодишните консуматори на Instagram, които са опознали приложението като метод за шерване на фотоси с другари. Главният изпълнителен шеф на Instagram Адам Мосери беше посрещнат с отвращение, откакто сподели на потребителите, че платформата ще стане видеоцентрична, което накара Instagram да се откаже от някои от измененията си.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР