Facebook представи новата си организация – Connectivity – която трябва

...
Facebook представи новата си организация – Connectivity – която трябва
Коментари Харесай

Facebook ще осигурява интернет за всички” с нова платформа

Facebook показа новата си организация – Connectivity – която би трябвало да събере на едно място другите планове на компанията, обединени в графата “интернет за всички”. Тя включва и платформата Internet.org, неотдавна преименувана на Free Basics. Уеб услугата на обществената мрежа започва преди пет години, само че беше съществено разкритикувана от редица специалисти и даже блокирана в няколко страни, макар че главната концепция на олекотената платформа, декларирана от Фейсбук при основаването ѝ, е да усъвършенства интернет инфраструктурата в по-слабо обвързваните елементи на света.



Накратко, новата самодейност на Фейсбук наподобява като по-измеримо групово изпитание за свързването на хора и групи, които нямат достъп до интернет.

" Няма магическа пръчка, която да свърже света. Няма и единична технология, бизнес проект или смяна в регулаторната политика, която да промени това. Ние имаме вяра, че за задачата е необходим необятен и разнороден набор от усилия”, разяснява пред CNET Яел Магуайър, вицепрезидент по инженерните въпроси за Фейсбук Connectivity.

Една от областите, включени в новата платформа, е " съгласуваност на висока надморска височина ", която е част от най-популярните начинания на компанията. Въпреки че Фейсбук приключи развиването на програмата си за зареждане с интернет посредством великански дронове, организацията продължава да поставя старания за разпространяване на интернет в труднодостъпни местности благодарение на кули и спътници. Първите от тях би трябвало да стартират работа при започване на 2019 година

В рамките на Connectivity попадат и някои не толкоз впечатляващи планове като даването на по-добри принадлежности за разбор, с цел да се подобрят мрежовите интервенции и ефикасността на сътрудниците на платформата, както и научноизследователска и развойна активност за по-добра селска и градска съгласуваност.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР