Facebook изтри около 42 милиарда долара от пазарната си капитализация.

...
Facebook изтри около 42 милиарда долара от пазарната си капитализация.
Коментари Харесай

Facebook изтри $42 милиарда долара

Facebook изтри към 42 милиарда $ от пазарната си капитализация. Цената на акциите се срина със 7,9 % и те са напът да запишат най-лошият си ден от 24 септември 2012 година.

Богатството на нейния основен изпълнителен шеф и съосновател Марк Зукърбърг понижа с към четири милиарда $.

Социалната мрежа е под обстрел, откакто стана ясно, че компания с връзки с предизборната акция на Доналд Тръмп е придобила и обработвала данни на над 50 милиона консуматори без тяхното единодушие. Експерти настояват, че това е асъдействало доста за резултатите от изборите.

Главният прокурор в щата Масачузетс към този момент изрази желание да стартира следствие. Британски депутати пък ще извикат Зукърбърг да свидетелства като част от инспекцията по тази причина по какъв начин операции в обществените мрежи повлияха на резултатите на референдума за излизане от Европейския съюз.

По-рано стана ясно, че компанията Cambridge Analytica е придобила и обработвала данните от профили във Фейсбук на към 50 милиона души. Информацията е била употребена за ориентиране на политически реклами. Компанията е била наета от предизборния щаб на Тръмп. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР