Facebook, Instagram и WhatsApp са претоварени от карантинатаУвеличеният трафик по

...
Facebook, Instagram и WhatsApp са претоварени от карантинатаУвеличеният трафик по
Коментари Харесай

Социалните мрежи се задъхват от трафика

Facebook, Instagram и WhatsApp са претрупани от карантината

Увеличеният трафик по време на пандемията към този момент предизвиква проблеми със обществените мрежи
(снимка: CC0 Public Domain)

Много консуматори на обществени мрежи и приложения за връзки се сблъскаха с проблеми в изискванията на всеобща карантина поради ковид. Сървърите на платформите наподобява не и здържат на големия трафик.

Преди броени часове поданици на огромен брой страни изпитаха компликации в работата с Фейсбук и Instagram, както и с месинджъра WhatsApp. Към момента множеството проблеми са преодолени от админите на платформите.

DownDetector – уеб запас, който демонстрира в действително време обстановката с достъпността на разнообразни уеб сайтове и услуги по целия свят, удостовери съществуването на проблеми в доста райони за трите упоменати платформи.
още по тематиката
Според статистиката, на която се базира английското издание Mirror, 13% от потребителите на Фейсбук не са могли да влязат в мрежата с сметките си, а 86% оповестяват за други проблеми в работата с платформата.

В Instagram 17% от потребителите оповестяват за проблеми с влизането в мрежата със своите сметки, до момента в който 73% не са съумели да заредят страницата на потребителския си профил.

Що се отнася до WhatsApp, 92% от потребителите оповестяват за проблеми със свързването със сървърите. Услугата е била недостъпна за 4% от потребителите, а други 2% не са могли да влязат с акаунта си.

Фейсбук е притежател и на трите услуги. Проблеми са засечени всеобщо на територията на Съединени американски щати, Мексико, Южна Америка, Англия, Холандия, Германия и други страни.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР