Facebook е наемал трети страни като подизпълнители за преглед и

...
Facebook е наемал трети страни като подизпълнители за преглед и
Коментари Харесай

Facebook прави нещо отвратително със своите потребители

Фейсбук е наемал трети страни като подизпълнители за обзор и преписване на аудиоклипове на своите консуматори. Това оповестява "Блумбърг ".

Facebook твърди, че е спрял да употребява човешки служащи за обзор на аудиоклипове "преди повече от седмица ", отбелязвайки, че преди този момент изпълнителите са били наети да ревизират дали анонимните диалози са вярно преписани в приложението Messenger.

От 2015 година Messenger предлага функционалност за преписване на гласови клипове в текст, макар че е изключен по дифолт. Фейсбук твърди, че единствено тези, които са се присъединили в функционалността, са прегледали аудиоклиповете им от трети страни.

Според страницата му за поддръжка обаче, в случай че даже един човек от вашия чат се е съгласил с Фейсбук да преписва диалога , всяко аудио в нишката би било преведено, без значение кой го е изпратил.

Констатациите са изключително тревожни, като се има поради, че на никое място в страницата за поддръжка или изискванията за обслужване на Фейсбук не се показва, че хората биха преглеждали аудиото.

"Гласът към текст употребява машинно образование. Колкото повече употребявате тази функционалност, толкоз повече Voice to Text може да ви помогне ", гласи страницата за поддръжка.

Това не е първият сходен скандал. Apple и Гугъл обявиха, че към този момент не се занимават с тази процедура, а Amazon обявиха, че ще разрешат на потребителите си да се откажат от човешкия обзор.

Гигантът на обществените мрежи, който преди малко подписа съглашение за 5 милиарда $ с Федералната комисия за търговия на Съединени американски щати след изследване на неговите практики за поверителнос т, от дълго време отхвърли, че събира аудио от потребителите, с цел да предлага реклами или да помогне да се дефинира какво виждат хората в техните излъчвания.

Главният изпълнителен шеф Марк Цукърбърг персонално се зае с отбрана на потребителите на обществената мрежа в показанията си пред американския конгреса.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР