Facebook блокира поздравително обръщение на командващия военновъздушните сили на Украйна

...
Facebook блокира поздравително обръщение на командващия военновъздушните сили на Украйна
Коментари Харесай

Facebook блокира поздравително обръщение на украински командир, нарушавало общите условия

Facebook блокира приветствено послание на командващия военновъздушните сили на Украйна ген. Николай Олешчук. Това оповестяват от профила си в обществената мрежа въоръжените сили.

Обръщението на Олешчук е направено във връзка Деня на радиотехническите войски в Украйна (30 ноември) и е оповестено на формалната страница на командването. Няколко часа по-късно обаче обявата е блокирана, като платформата засяга " нарушаване на общите условия ".

" Все още имаме доста работа по пътя към успеха, ще би трябвало да възстановим доста неща след успеха си! Но би трябвало да създадем всичко дружно, с цел да подсигуряваме, че нашите деца, внуци и правнуци ще живеят в свободна, демократична страна и най-важното - без дивия " съветски свят ". Убеден съм, че дружно ще се доближим към успеха над съветския агресор, ще освободим земята си от окупаторите и ще върнем мира в Украйна! ", написа Олешчук в приветствения си адрес.

Публикацията е оповестена в 06:10 часа и е неразрешена от Фейсбук в 10:30 ч. За това време тя съумява да събере над 200 споделяния и хиляди интеракции.

" Фейсбук блокира обявата с поздравлението на командващия на Военновъздушните сили на Украйна по случай Деня на радиотехническите войски. Агентите на Москва към този момент са на всички места ", се споделя в следващ пост на украинските сили.

По-късно обръщението на ген. Олешчук е оповестено още веднъж, само че с няколко корекции. Изразът " дейно неутрализиране на съветските зли духове във въздуха! " е сменен с " неутрализиране на врага ", а думите " див съветски свят " - стават единствено " съветски свят ".

Първоначалният приветствен адрес може да бъде открит в Telegram канала на украинските Военновъздушни сили.

Това не е първият случай, в който Фейсбук не разрешава изявления, в които се засяга съветската война в Украйна. Има голям брой случаи на изявления, свързани с съветските военни закононарушения, които са неразрешени от платформата.

По този мотив обществената мрежа беше обект на остри рецензии, а тематиката провокира оживени диспути. В последно време тя вълнува и България, защото профили на гласовити български консуматори с ясна позиция срещу Путин и Русия изчезват, а съветските пропагандни канали се популяризират свободно. Същевременно стои въпросът и във Фейсбук.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР