Фабриката за фалшиви новини, изградена от кръга „Агнешки главички“ на

...
Фабриката за фалшиви новини, изградена от кръга „Агнешки главички“ на
Коментари Харесай

Фабрика за замитане на следи

Фабриката за подправени вести, построена от кръга „ Агнешки главички “ на Командира, Иво Прокопиев, Цветан Василев, Гриша Ганчев, Огнян Донев и Сашо Дончев роди следващата си димка. Този път в ролята на черешово топче влезе флагманът на манифактурата за неистини - „ Капитал “, само че пък задачата е все една и съща: да се заметат следите от закононарушенията на кръжеца. Новото е, че този път го вършат с общителното подпомагане на синдиците на КТБ, които са вкарани в ролята на източници на дезинформацията.

Изненадващата колаборация – към този момент неразбираемо дали умишлена или не, сред тях и хората, призвани да съберат откраднатото от един от видните тартори на фабриката за подправени вести - Цветан Василев, е материал, изпълнен с лъжи, чиято съществена цел още веднъж е издателят на " Монитор " Делян Пеевски. Според така наречен публикация синдиците на КТБ са внесли иск против 18 компании, измежду които и „ Балканска медийна компания “ (бел.р. сдружението в сегашния миг е благосъстоятелност на Делян Пеевски) поради мислени 600 000 лв., сякаш дължими от компанията към един от маститите длъжници на КТБ - „ Глобал юниън “. Въображаеми, тъй като „ Балканска медийна компания “ има уверение от Българска народна банка, както и от КТБ, че към юни 2015 година - т.е. година след слагането на фалирания трезор под спецнадзора на Централната банка, дължи 0.00 лв. на трезора. Елементарна информация във финансовия доклад на компанията демонстрира и друго – че компанията не дължи и лев на други компании и кредитни институции. Нито към 2015, нито към 2014 година

 Факсимиле от финансовия доклад на Балканска медийна компания за 2015 година, в който попадат и данните за 2014 година Документът е обществено наличен, само че от Капитал очевидно са решили, че не им е комфортен.
Факсимиле от финансовия доклад на Балканска медийна компания за 2015 година, в който попадат и данните за 2014 година Документът е обществено наличен, само че от Капитал очевидно са решили, че не им е комфортен.

Въпросният доклад е наличен обществено в Търговския указател на страната, който „ Капитал “ постоянно заявява, че сякаш употребява. В съответния случай обаче или е пропуснал да направи инспекцията или – по-скоро, информацията не е била комфортна за задачите на клеветата. Въпросът е за какво най-малко синдиците не са създали тази информация. Потърсени за коментар за какво е заведен иск против Балканска медийна компания в случай, че тя не дължи и стотинка нито на КТБ, нито на компании, теглили заеми от трезора, те безусловно потънаха в безмълвие. „ Нищо не мога да ви кажа. Те са толкоз доста каузи. Не мога да приказвам, в среща съм. Обадете ми се вероятно на следващия ден следобяд “, съобщи единият от тях - Ангел Донов. На същия въпрос пиарът на КТБ Александър Кацаров отговори, че „ юристите на банката по този начин са били решили “. И до момента в който се чудим до каква степен способени са въпросните адвокати, надалеч не е удивителна задачата на цялата гигантска операция, направена от „ Капитал “. В съответния случай става въпрос за обикновено замитане на следи посредством ориентиране на вниманието и мятане на димки към странично лице – безконечния зложелател на Фабриката за подправени вести. Схемата е добре позната от пропагандните правила, наложени от манипулатор №1 на Третия райх - Гьобелс.

Справка – още веднъж обикновена, в регистрите демонстрира, че шеф на въпросната компания „ Глобал юниън “ е лицето Любомир Капитански, който в друг интервал от време е попадал или продължава да попада в управата на още неколцина сдружения, теглили заеми за десетки милиони от КТБ. Самата компания пък е благосъстоятелност на „ Кен трейд “ - една от главните компании-бушони, употребени от банкера-беглец Цветан Василев в схемите му за източване на 4 милиарда лв. от трезора. А в общественото пространство Капитански се свързва както с Василев, по този начин и с Гриша Ганчев. Все очебийни следи, които от „ Капитал “ услужливо пропущат. По простата причина, че не са комфортни за следващата песен на клеветата, изпълнена от Фабриката за замитане на следите.


Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР