Фабриката на Tesla е претърпяла голям пожар през изминалия понеделник,

...
Фабриката на Tesla е претърпяла голям пожар през изминалия понеделник,
Коментари Харесай

Пожар в завода на Tesla в Германия

Фабриката на Tesla е претърпяла огромен пожар през миналия понеделник, откакто над 800 кубични метра от картон, хартия и дървени боклуци са се запалили в североизточната част на завода. Говорител на локалната пожарна разгласи, че над 50 пожарникари са се борили с огъня в продължение на 5 часа откакто външна зона за преработване на боклуци се е запалила от незнаен за в този момент източник.



Това незабавно разсъни локални екозащитници, които изрекоха терзанията си по отношение на огромните количества вода, която ще залее почвата след пожара. " Този случай се причислява към редица произшествия, които съставляват опасност за подземните води в зоната за запазване на водата. ", съобщи Ману Хойер, представител на жителите на Грюнхайде и асоциацията Nature and Landscape Brandenburg, пред локалният вестник Berliner Zeitung.



Активистите желаят неотложно прекъсване на производството, до момента в който тече следствие за това дали Tesla се грижи задоволително. Гражданските начинания насочат своите претенции след посещаване на място в завода в неделя, малко преди началото на пожара. Те настояват, че макар продължаващото произвеждане, не са приложени съществени екологични ограничения. Пожарът в завода не е първият огромен случай. В средата на април течности замърсиха водата в региона, което също прикова вниманието към фабриката.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР