Фабио Куартараро с "Ямаха" стана първият французин, който спечели световната

...
Фабио Куартараро с "Ямаха" стана първият французин, който спечели световната
Коментари Харесай

Куартараро: Все още не мога да повярвам, невероятно е!

Фабио Куартараро с "Ямаха " стана първият французин, който завоюва международната купата в клас MotoGP. Той приключи на четвърто място в надпреварата за Голямата премия на Емилия Романя и взе купата два кръга преди края на сезона, откакто главният му противник за първото място Франческо Баная с "Дукати " катастрофира.

Баная започва от първа позиция и беше отпред в домашното съревнование, когато катастрофира пет обиколки преди края.

Победител в надпреварата стана шесткратният международен първенец Марк Маркес (Испания) с "Хонда ".

"Все още не мога да допускам ", сподели 22-годишният Куартараро, който се разплака в питлейна.

"Невероятно е, сега сбъднах фантазията си. Чувствам се добре, че фамилията ми е с мен и ще се любуваме довечера и до края на сезона ", добави той.

Победата на Куартараро постави завършек на съвсем десетилетие на испанска доминация, откакто Маркес (шест шампионски титли), Хорхе Лоренцо с "Ямаха " (2012 и 2015) и Жоан Мир със "Сузуки " (2020) завоюваха последните девет трофеи.

Австралиецът Кейси Стоунър беше последният водач отвън Испания, който завоюва купа, откакто доминираше през сезон 2011 с "Хонда ". Лоренцо, последният играч на "Ямаха ", който взе купата, също беше в Мизано, с цел да поздрави Куартараро.

Куатараро празнуваше с почитателите, които възпламениха сини светлини, с цел да отпразнува успеха му, до момента в който той танцуваше на пистата с френското знаме, обгърнато към раменете му.

За Маркес това беше трета победа за сезона, само че шесткратният първенец сподели, че това е денят на Куартараро.

"Днес не е моят ден, през днешния ден е за Фабио. Искам да го поздравя, той заслужава това. Имаше необикновен сезон. Поздравления за екипа на "Ямаха ", ще се опитаме да създадем нещата сложни за тях през идната година, сподели Маркес.

Голямата премия на Емилия Романо беше и последното съревнование на седемкратния международен първенец в Кралския клас Валентино Роси на родна земя, защото 42-годишният италианец, който приключи 10-и, се отдръпва от спорта в края на сезона.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР