Езиковата гимназия в Пловдив започна новата учебна година с недовършени

...
Езиковата гимназия в Пловдив започна новата учебна година с недовършени
Коментари Харесай

Училище остана с недовършен ремонт, фирмата се оттеглила без причина

Езиковата гимназия в Пловдив стартира новата образователна година с незавършени поправки. Фирмата, която е правила санирането и другите действия по постройката, ненадейно прекратила работа и се е отдръпнала като реализатор, макар подписания с Община Пловдив контракт.

Така учениците и преподавателите им посрещнаха първия образователен ден в класни стаи, които по-скоро наподобяват на строителни площадки. Преди години компанията е правила поправки на детски градини, само че без да извърши всичките действия по плановете.

Стойността на поръчката за ремонта на Езиковата гимназия е за над 1 млн. лв.. Той включва изцяло външно саниране, замяна на дограмите на общежитията, ремонт на покрива и възобновяване на отоплителната система. Започналият ремонт обаче остава незавършен, съобщи Bulgaria ON AIR.

До момента компанията реализатор е направила едвам 20% от контрактуваното за ремонт в Езиковата гимназия. Останалите действия ще бъдат осъществени от нова компания посредством непосредствено възлагане или бърза социална поръчка. Все още обаче не е преустановен договорът с пазарджишката компания "Термикс Европейски Съюз ", защото общината не може да открие нейния притежател.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР