Езикът на Тиранозавър рекс бил прилепнал към дъното на устната

...
Езикът на Тиранозавър рекс бил прилепнал към дъното на устната
Коментари Харесай

Тиранозавър рекс не можел да изплези език

Езикът на Тиранозавър рекс бил прилепващ към дъното на устната му празнина както при алигаторите, сочат резултатите от проучване, представени от Франс прес.

Заключенията са въз основа на фосили, открити от археолози в Северен Китай . Това значи, че показаните в някои музеи изображения на тиранозаври не дават отговор на истината.
 Тиранозавър рекс не можел да изплези език Тиранозавър рекс не можел да изплези езикThinkStock/Getty Images
Тиранозавър рекс не можел да изплези език, както това се удава на гущерите. " Този застрашителен динозавър от дълго време е представян по погрешен метод ", съобщи един от създателите на проучването Джулия Кларк от Тексаския университет в Остин.

 
Заключенията са в действие за множеството динозаври , означиха учени от същия университет и Китайската академия на науките. Обяснението се крие в подезичната кост.-->
 Челюстите на страховития динозавър Тиранозавър рекс са можели да упражняват мощ от 3600 кг Тиранозавър рекс не можел да изплези езикThinkstock/Getty Images
След като изследвали фосили от няколко типа динозаври, измежду които Тиранозавър рекс , учените си дали сметка, че тези животни са по-близки до днешните алигатори и крокодили, в сравнение с до птиците, които също произлизат от динозаври. Подезичната кост била къса и обвързвана с език, който не бил доста преносим.

 
" При множеството типове динозаври подезичната кост е доста къса “, разясни Кларк. „ При крокодилите, които имат къса подезична кост, езикът е прилепващ към дъното на устната празнина ".

 
Резултатите от проучването са оповестени в PLoS ONE .
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР