Езикът е най-силното оръжие“ на дипломата, който отваря вратите към

...
Езикът е най-силното оръжие“ на дипломата, който отваря вратите към
Коментари Харесай

Радев пред говорещите български посланици: Езикът е най-силното оръжие на дипломата

Езикът е най-силното „ оръжие “ на дипломата, който отваря вратите към историята, културата, хората и дава опция за същинско опознаване на дадена страна.

Това съобщи президентът Румен Радев, който организира през днешния ден работна среща с дипломатическите представители, членове на клуба на посланиците, говорещи български език.

Държавният глава акцентира, че в годината, в която страната ни отбелязва 140 години от основаването на българската дипломатическа работа, сходна стъпка е знак за мотивацията на задграничните дипломатически представители да развиват връзки на още по-дълбоко другарство и партньорство с България, съобщи прессекретарията на президента.

Срещата се организира в посолството на Република Полша в България, по чиято самодейност се образува клубът на дипломатическите представители, говорещи български език. В диалога участваха шестнадесет, упълномощени у нас посланици, които сложиха редица въпроси за демографската рецесия в България, вероятностите за икономическо развиване и методите към образованието, тематики от дневния ред на Европейския съюз, поддръжката на страната ни за европейската вероятност на Западните Балкани, въпроси в региона на сигурността и други.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР