ExxonMobil изпревари „Газпром“ и си върна лидерството в рейтинга на

...
ExxonMobil изпревари „Газпром“ и си върна лидерството в рейтинга на
Коментари Харесай

ExxonMobil изпревари „Газпром“ и си върна лидерството в рейтинга на S&P Global Platts


ExxonMobil изпревари „ Газпром “ и си върна водачеството в рейтинга на S&P Global Platts, който визия тап 250 от световните енергийни компании. В новия рейтинг съветската компания „ Лукойл “ се издига от шесто на второ място, излиза наяве още от информацията на уеб страницата на организацията.
До 2017 година, когато организацията дефинира първо място за „ Газпром “, ExxonMobil заемаше това място в разстояние на 12 години.

В сегашния рейтинг в първите топ 100 от фирмите има 10 съветски компании, от които три се издигат в позициите си спрямо рейтинга от 2017 година, с изключение на „ Лукойл “, това са „ Сургутнефтегаз “, която се издига от 165-то на 35-то място, както и „ Башнефг “, която се издига до 72-ро от 75-то място в предходния рейтинг. „ Россети “ резервират 56-то място в рейтинга.

Позициите на другите съветски компании спрямо задграничните се утежнява. Миналогодишният водач „ Газпром “ в този момент е на 17-то място, „ Транснефт “ е на 30-то място спрямо 14-то година по-рано, „ Роснефт “ пада от 22-ро на 44-то място, „ Татнефт “ от 46-то отива на 54-то място, „ Новатек “, която преди заемаше 44-то място в този момент е на 60-то, а „ Интер РАО “ заема в този момент 87-мо спрямо 68-мо място през 2017 година

Рейтингът на топ 250 на световните енергийни компании S&P Global Platts изготвя всяка година въз основата на финансовите индикатори в частност на четири основни такива – стойност на активите, приходите, общата облага и облага от вложения капитал.

Рейтингът, измежду който са и интернационалните компании, които оперират и на пазара в България, като CEZ, която е измежду топ 100, EVN и AES: https://top250.platts.com/Top250Rankings
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР