"Евровизия", най-големият музикален спектакъл на живо според организаторите на събитието,

...
"Евровизия", най-големият музикален спектакъл на живо според организаторите на събитието,
Коментари Харесай

183 милиона са гледали Евровизия, 99,9 на сто исландците са били пред екрана - slava.bg

"Евровизия ", най-големият музикален театър онлайн съгласно уредниците на събитието, е привлякъл 183 милиона телевизионни фенове и се радва на известност измежду младежите, съобщи Франс прес.

Процентът на публиката в 36-те страни, излъчили финала на състезанието на 22 май в Ротердам, който беше извоюван от италианската рок група "Монескин ", е достигнал 40,5 на 100 - с четири пункта повече спрямо предходното издание през 2019 година, съгласно Европейския съюз за радио и телевизия, който провежда конкуренцията.

Процентът на младите фенове на възраст сред 15 и 24 години се е нараснал със 7 пункта до 52,8 на 100.

Каналът на проявата в Ютюб е записал 50,6 милиона неповторими фенове в 234 страни, 71 % от които на възраст сред 18 и 34 години.

"Огромният триумф на "Монескин " и толкоз доста други песни тази година демонстрира, че въздействието на "Евровизия " е по-силно от всеки път, даже през 65-ата година на състезанието ", съобщи изпълнителния му шеф Мартин Йостердал.

В Италия - родината на спечелилите "Монескин ", които завоюваха с песента "Zitti e buoni ", финалът е проследен от най-солидната аудитория от 2011 година

В страната, която тази година беше хазаин на състезанието - Нидерландия, шоуто е гледано от 78,5 % от феновете. Броят им обаче е надалеч от този на исландците, 99,9 % от които са се заредили пред телевизионните екрани на 22 май, с цел да проследят финала, доказвайки за следващ път любовта си към "Евровизия ".
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР