Еврото записа най-добрата си седмица от повече от десетилетие. Има

...
Еврото записа най-добрата си седмица от повече от десетилетие. Има
Коментари Харесай

Ралито на еврото спрямо долара губи пара

Еврото записа най-хубавата си седмица от повече от десетилетие. Има огромна възможност обаче това да е максимумът, на който единната валута може да надява. По-нататъшното повишаване против $ може да се окаже мъчно, изключително при стабилизация на пазарите, написа Блумбърг.

Търговците на варианти чакат повишаване на зелените пари в кратковременен проект, защото щатският $ постоянно играе ролята на леговище по време на рецесии. Междувременно, техническата картина пред еврото става все по-неясна, като равнищата на Фибуначи дават сигнал, че ралито е достигнало връхната си точка, макар че знаците RSI (relative strength index) и Fear and Greed на Блумбърг демонстрират, че може да се чакат по-нататъшни облаги.

Спорните „ коронаоблигации “ обаче може да се трансфорат във фактора, който да натежи на еврото.

Като се прибавят към тях паричните потоци от края на тримесечието, които наподобява поддържат $, и предстоящият спад на ликвидност в края на месеца, произлизащ от обстоятелството, че доста търговци работят от у дома поради ковид, растежът на еврото може внезапно да завърши.

Неспособността на европейските водачи да реализират съглашение за съответна тактика за преодоляване на икономическите последствия от ковид също няма да помогне на тези, които се надяват на ново рали на еврото. Блокът още веднъж е изправен пред същите разделения, които имаха капацитета да го раздерат по време на дълговата рецесия в Еврозоната. Германските държавни облигации може да набъбнат още, което обичайно е развиване, водещо до поевтиняване на единната валута.

Еврото най-вероятно няма да завоюва и от „ Лесе-фер “ метода на Съединени американски щати. Щатите станаха първата страна, минала прага от 100 хиляди инфектирани с COVID-19, като на този декор американският президент Доналд Тръмп споделя, че желае да отстрани ограничаващите ограничения върху хората и бизнеса в страната до 12 април. Инвеститорите показват наклонност да отбягват валутите на страните, в които се следи внезапен скок на инфектираните и където държавните управления се отхвърлят от към този момент признати ограничения за ограничение на рецесията, само че това сякаш не важи за щатския $.

В петък еврото доближи стойност от 1,1141 $, или растеж от 1% за деня и 4% за седмицата.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР