Евростат разпространи данни за туристическите нощувкиБроят на нощувките в места

...
Евростат разпространи данни за туристическите нощувкиБроят на нощувките в места
Коментари Харесай

ЕС с ръст от 2,4%, а България - с 0,8%

Евростат популяризира данни за туристическите нощувки

Броят на нощувките в места за туристическо настаняване в Европейския съюз е повишен с 2,4% през 2019 година до над 3,2 милиарда, сочи предварителна оценка на Евростат.

Увеличението на настаняванията в Европейски Съюз непрестанно се усилва от 2009 година, което се изяснява с по-големия брой настанявания на непостоянно пребиваващи в съответната страна. Става въпрос за нощувки, включващи както командировки, по този начин и пътувания за забавление.

Начело остава Испания (+469 милиона нощувки или +0,5 на 100 по отношение на 2018 година), следвана от Франция (446 милиона, +0,8 на сто), Германия (436 милиона, +4 на сто), Италия (433 милиона, +0,9 на сто) и Англия (375 милиона, +5,7 на сто), пресмята в. " Монитор ".

 

 

България е отчела 27,1 милиона туристически нощувки през 2019 година или с 0,8 на 100 повече от миналата година. Наблюдава се обаче понижение на броя на непостоянно пребиваващите с 1,8 на 100 и нарастване на непрекъснато пребиваващите с 6 на 100.

Най-голямо нарастване на туристическите нощувки има в Словакия и Литва (съответно +12,6 и +10 на сто).

В съвсем всички страни членки на Европейски Съюз има нарастване на нощувките от непрекъснато пребиваващи. Най-голямо е нарастването в Румъния (83 на 100 от всички нощувки), следвана от Германия и Полша (по 80 на сто).

Най-много нощувки на непостоянно пребиваващи е имало в Малта (95 на 100 от всички нощувки), Кипър (94 на сто), Хърватия (92 на сто) и Люксембург (88 на сто).

 

fakti.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да се регистрирате в уеб страницата Ако сте не запомнили в
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР