Европейците рискуват да останат без социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм

...
Европейците рискуват да останат без социалните мрежи Фейсбук и Инстаграм
Коментари Харесай

Европа може да остане без Facebook и Instagram това лято

Европейците рискуват да останат без обществените мрежи Facebook и Инстаграм това лято, откакто ирландският регулатор на поверителността удостовери заповедта си да спре потоците от данни на компанията към Съединените щати, предизвестява politico.eu.

Ирландската комисия за отбрана на данните в четвъртък осведоми сътрудниците си в Европа, че ще блокира опцията " Мета ", притежател на Фейсбук, да изпраща потребителски данни от Европа в Съединени американски щати. Проекторешението на ирландския регулатор е разследване на години яростни правосъдни борби сред американския софтуерен колос и европейските деятели за неприкосновеността на персоналния живот.

Европейският съд през 2020 година анулира пакт за потоци от данни сред Европейски Съюз и Съединени американски щати, наименуван Privacy Shield, заради опасения по отношение на практиките на Съединени американски щати за наблюдаване. В решението си той също по този начин затрудни потреблението на различен юридически инструмент, който Meta и доста други американски компании употребяват за прекачване на персонални данни към Съединени американски щати, наречени общоприети договорни клаузи (SCC). Решението от тази седмица за Ирландия значи, че Фейсбук е заставен да спре да разчита и на SCC.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР