Европейското подразделение на Toyota обяви, че на 26 август, в Япония,

...
Европейското подразделение на Toyota обяви,
че на 26 август, в Япония,
Коментари Харесай

Toyota стартира производството на джобната ракета GR Yaris

Европейското поделение на Toyota разгласи, че на 26 август, в Япония, е започнало производството на спортната версия GR на компактния модел Yaris, първите доставки към клиенти на който се чака да бъдат осъществени през ноември.

Toyota GR Yaris е въодушевена от Световния рали шампионат, а създаването на джобната ракета е резултат на съдействието на TOYOTA GAZOO Racing с Tommi Mäkinen Racing. Автомобилът е оборудван с нов 1.6-литров, трицилиндров турбодвигател, който е в положение да генерира оптималната мощ от 261 конски сили и оптимален въртящ миг от 360 Нм, шестстепенна ръчна предавателна кутия, специално доработен екстериор и интериор, спортно окачване и нова GR-FOUR система за задвижване на четирите колела.

Изцяло новата система за задвижване на четирите колела GR FOUR при Toyota GR Yaris предлага работа в три режима- Normal с разпределение 60:40 предни/задни колела, Sport с 30/70 и Track с 50/50.



Toyota GR Yaris се отличава от стандартната версия на модела с тяло, в което са използвани въглерод и алуминий, а таванът е "подстриган " с цели 91 мм са постигането на едно изцяло излъчване на плътно купе.

С тегло от 1280 кг, Toyota GR Yaris е в състояние да се форсира от 0 до 100 км/ч за 5.5 секунди и да развие оптималната скорост на придвижване от 230 км/ч.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР