Европейското подразделение на Hyundai анонсира изключително интересни данни относно потребителските настроения спрямо изцяло

...
Европейското подразделение на Hyundai
анонсира изключително интересни данни
относно потребителските настроения
спрямо изцяло
Коментари Харесай

IONIQ 5 генерира 236 000 потребителски запитвания в Европа

Европейското поделение на Hyundai анонсира извънредно забавни данни относно потребителските настроения спрямо напълно новия и първи по рода си за новосформираната марка IONIQ модел IONIQ 5.

Според формалното изказване на Hyundai, премиерата на IONIQ 5 е генерирала 236 000 клиентски запитвания от консуматори в Европа. От друга страна, от компанията анонсират, че ползата, под формата на заявки за закупуване единствено през първите 24 часа след премиерата на електрическия автомобил, към наличните 3000 бройки на пилотната серия IONIQ 5 Project 45 е бил съвсем три пъти по-голям от плануваните в лимитираната серия бройки.

, първите доставки на който в Европа ще бъдат осъществени през втората четвърт на тази година, е разработен въз основата на модулната платформа E-GMP (Electric-Global Modular Platform) на компанията, една от отличителните черти на която е издърженото межсуосие и реализираният вследствие на него допълнителен интериорен шир. Основните габарити на модела са дължина 4635 мм, широчина 1890 мм и височина от 1605 мм, а самото междуосие е 3000 мм.

Платформата е дала опция също така екипът да интегрира заддвижваща система с опция за ултра бързо зареждане (400 и 800 V), както и използването на колата като външен източник на електрическа сила.

Във версията си Long Range (72.6 kWh), IONIQ 5 идва в модификации и с четири задвижващи колела, мощ от 306 конски сили, въртящ момент от 605 Нм и опция за ускорение от 0 до 100 км/ч за 5.2 секунди. Изпълнението на елекктромобила с две задни задвижващи колела е с мощ от 218 конски сили, въртящ миг от 350 Нм, а за класическото ускорение са нужни 7.4 секунди.

Standard Range (58 kWh) разновидността на IONIQ 5 също идва в модификации с две и четири задвижващи колела, с мощности надлежно 170 и 235 конски сили.

В взаимозависимост от желанията си на конфигурация, бъдещите притежатели на IONIQ 5 ще могат да разчитат на свободен пробег от до 480 километра при модификацията Long Range 2WD.

При налична евентуална зарядна инфраструктура, батерията на IONIQ 5 може да бъде презаредена от 10 до 80% за 18 минути, а 100 километра спомагателен пробег се генерират единствено за 5 минути.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР