Европейското подразделение на американската компания производител на луксозни електромобили Lucid

...
Европейското подразделение на американската компания производител на луксозни електромобили Lucid
Коментари Харесай

Lucid обяви цените на най-достъпната версия на Air до момента, но ще има и по-евтина

Европейското поделение на американската компания производител на първокласни електрически автомобили Lucid анонсира цените на най-достъпната, най-малко за момента, версия на модела си Air.

Lucid Air Pure AWD е разполагаем за закупуване в Германия на цена от 109 000 евро , като първите доставки се чака да бъдат осъществени през последното тримесечие на тази година.

Електромобилът е изпълнен с по-малка и надлежно по-лека батерия с потенциал от 92 kWh , което е довело до по-голям интериорен шир за пасажерите на задните седалки.

Lucid Air Pure AWD, който общоприетоо е изпълнен с напълно алуминиев таван, разполага с два електромотора за задвижване на четирите колела, като наличната мощ е 480 конски сили. Свободният пробег е до 725 километра (WLTP стандарт на замерване), а при съответна бърза зарядна инфраструктура е допустимо презареждане с потенциал от до 250 kW.

Успоредно с Air Pure AWD, Licid започва продажбите и на версията Air Touring (129 000 евро), която дава обещание мощ от 620 конски сили и ускоряване от 0 до 100 км/ч за 3.2 секунди .

От Lucid анонсират, че през идната година ще бъде стартирана още по-евтина версия на Air, която ще бъде изпълнена с един електромотор и задвижване на задните колела.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР