Европейското първенство по спортна гимнастика, което се провежда в швейцарския

...
Европейското първенство по спортна гимнастика, което се провежда в швейцарския
Коментари Харесай

Европейското първенство по спортна гимнастика – завръщането на звездите



Европейското състезание по спортна гимнастика, което се организира в швейцарския град Базел е белязано от звездно наличие. Част от огромните имена в женската спортна гимнастика още веднъж са на килима.

След няколко години спад, в този момент Ванеса Ферари сподели, че не инцидентно е една от звездите в този спорт. Италианката, чиято майка е българка, се подреди на 7-мо място в квалификацията за многобоя със общ брой 53.765 точки. Световната шампионка в многобоя от 2006 година ще се бори за оценките и във финала на земя, където влезе с четвърти резултат – 13.633 точки.



Представителката на домакините Джулия Щайнгрубер също влезе в топ 10 с резултат от 53.299 точки и е с упоритости за медалите в многобоя. Джулия, проби в международната гимнастика под управлението на българина Золатан Йорданов. През 2015 година тя стана първата швейцарка в историята, която печели купата в многобоя в шампионат на Стария континент. Носителката на бронзов орден от Олимпиадата през 20216  е претендентка и се стреми да се качи на почетната стълбичка откакто влезе с трети резултат във финала на прескок и с пети в този на земя.



Силната румънска школа си сподели думата и на това европейско състезание посредством Лариса Йордаке. Гимнастичката, която на 12 години румънската преса нариче - " Йордаке - Новата Надя “ събра от четирите си изигравания 54.698 точки и влезе в топ 24 на четвърта позиция. Така родената в Букурещ гимнастичка извърши най-важната си задача, взе квота за олимпийските игри в Токио. Това ще бъде втора Олимпиада за румънката след тази в Лондон. Бронзовата медалистка в отборната надпревара  от Игрите през 2012 е завърна предходната година след пропуснати два сезона поради контузия. В Базел Йордаке получи най-висока оценка за осъществяването си на греда – 13.466 точки и по този начин даде поръчка за златото на този край.



Рускинята Ангелина Мелникова е номер едно след приключването на  пресявките при дамите като събра 55.991 точки. Тя оказа помощ на „ Сборная “ да завоюва спомагателна отборна олимпийска квота. С оценки от 14.300 и 14.625 точки Мелникова оглави класирането за финалите на земя и смесена успоредка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР