Европейското първенство по футбол през това лято може да се

...
Европейското първенство по футбол през това лято може да се
Коментари Харесай

Англия поиска домакинството на Европейското първенство

Европейското състезание по футбол през това лято може да се организира на територията на една страна. Британското държавно управление към този момент е направило първите крачки, с цел да получи организирането на шампионата или най-малко на по-голямата част от него.

Според в. „ Таймс “, английският министър на културата Оливър Даудън е дал сигнал на УЕФА, че напредъкът с имунизацията против COVID-19 на Острова ще разреши на Обединеното кралство да организира мачове пред почитатели преди останалата част от Европа.

Авторитетното издание добавя, че английското държавно управление е дало единодушието си на територията на страната да се проведат повече мачове. Както е известно, платовете се Евро 2020 да се организира на територията на 12 разнообразни европейски градове.

Шампионатът би трябвало да се организира от 11 юни до 11 юли, откакто беше отсрочен с една година поради пандемията от ковид. УЕФА неотдавна разгласи, че не възнамерява смяна на проектите си за осъществяване на шампионата на територията на целия континент.

Германската футболна легенда Карл-Хайнц Румениге преди месец разкри, че се разисква Евро 2020 да се изиграе на територията на една страна, защото по този начин по-лесно ще бъдат наложени единни ограничения за сигурност.

Окончателното решение за провеждането на Евро 2020 ще бъде взето през месец март. Всички 12 градове, които ще одобряват мачове, са изразили подготвеност да домакинстват.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР