Европейското мобилно приложение за финансови услуги Revolut обяви, че спира

...
Европейското мобилно приложение за финансови услуги Revolut обяви, че спира
Коментари Харесай

Revolut също спря търговията с акциите на GameStop и AMC

Европейското мобилно приложение за финансови услуги Revolut разгласи, че стопира търговията с акциите на фирмите GameStop и AMC. Единствените интервенции, които ще могат да се правят, са да се продават към този момент закупени акции на тези две компании, написа в известие на най-големия европейски финтек до потребителите му.

Причината за тази мярка не е решение на Revolut, а софтуерна неспособност на капиталовия брокер DriveWealth, през който минават поръчките на американската борса през приложението. „ Брокерът DriveWealth към този момент не може да извършва тези поръчки, заради покачване финансови условия, наложени от Депозитарната компания в Съединени американски щати “, се споделя в известието.

За клиенти, които нямат закупени дялове от AMC и GameStop тези две акции изобщо няма да излизат в платформата за онлайн търговия. „ Ще ги прибавим назад, когато имаме опция да осигурим покупко-продажби с тях “, изясняват от Revolut.

Акциите на тези две компании са измежду най-търсените от частните вложители, които се провеждат в интернет форума WallStreetBets. Тези лица всеобщо купуват акции на компании, против които има сложени огромни залози от страна на хедж фондове, че цената на акцията ще се намали. С всеобщото им пазаруване обаче цените на книжата се усилиха с няколкократно през последната една седмица, което провокира загуби от милиарди долари за хедж фондовете. Мобилните приложения като Robinhood и Revolut бяха съществени платформи за търговия с тези акции, само че последователно те започнаха да лимитират достъпа на частните вложители до въпросните бумаги.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР