Европейското бюро на Световната здравна организация предупреждава за възможността за

...
Европейското бюро на Световната здравна организация предупреждава за възможността за
Коментари Харесай

Правилата в епидемична обстановка, кога да се носят ръкавици

Европейското бюро на Световната здравна организация предизвестява за опцията за поява на нови гърмежи и пикове на Covid-19 в някои европейски страни, сподели на утринния брифинг за разпространяването на коронавирусната зараза проф. Тодор Кантарджиев. Той акцентира, че не трябва да забравяме разпоредбите за предварителна защита, като означи, че „ в нашата страна към този момент ограниченията работят ".

Той напомни разпоредбите, значими в епидемиологична обстановка:

„ Най-важното беше хората да се научат да съблюдават разстояние, да не се ръкуват ненужно, да не се целуват и прегръщат с познатите си, които срещнат на улицата, да не се събират в групи от доста хора.

Винаги да избират откритите пространства пред закритите. В закритите пространства би трябвало да се носят маски, постоянно да се мият и дезинфекцират ръцете.

Когато си у дома - ги миеш с топла вода и сапун, когато си в служебна конюнктура - ги дезинфекцираш ", разясни Кантарджиев и направи подробни уточнения на рекомендациите за прилагане на ръкавици. Той акцентира, че ръкавиците е добре да се употребяват от чиновници в магазини и банки да вземем за пример:

„ Много се заприказва за ръкавиците. Слушайте, ръкавици се употребяват от чиновници, които непрекъснато са в контакт с евентуално нечисти с ковид предмети, работят с пари. Работиш на касата - взимаш парите на хората, връщаш рестото, работиш непрекъснато с пари, да речем че си водач на такси и прочие.

Ръкавици се употребяват, когато би трябвало доста постоянно да дезинфекцираш ръцете си.

Ръкавици се дезинфекцират най-добре със алкохол или с различен дезинфектант, да не ти поврежда кожата. Когато рядко е належащо да дезинфекцираш и миеш ръцете си, умерено може да си без ръкавици.

Но помниш - културният човек 20-ина пъти дневно си мие ръцете или ги дезинфекцира, и помниш, че не трябва да си пипаш лицето, носа, устата и очите, в случай че ръцете не са ти чисти...

На ръцете вируса „ умира " за 10-15 минути, в случай че ръката ти е задоволително потна и задоволително топла, само че не би трябвало да се разчита на това - хубаво е да се употребяват дезинфектанти, а в случай че имаш опция - най-добре с топла вода и сапун " да се измият ръцете, сподели Тодор Кантарджиев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР