Европейският вицешампион Стилян Гроздев и останалите национали нямат право да

...
Европейският вицешампион Стилян Гроздев и останалите национали нямат право да
Коментари Харесай

Спряха правата на щангите

Европейският вицешампион Стилян Гроздев и останалите национали нямат право да подвигат

Българските щангисти към този момент нямат право да вземат участие на интернационалните надпревари. В понеделник изтече постановеният период за възнаграждение на санкцията от $250 000 за хванатите с допинг тежкоатлети през 2015 година Сумата беше дължима до 18 юни съгласно решението на Арбитражния съд в Лозана.

" Реално нямаме период за заплащане на санкцията, а единствено избрана дата - изясни генералният секретар на федерацията Борислав Гидиков. - Когато преведем парите, тогава незабавно ни връщат правата. Имаме обещания от спонсори. Очакваме да се включат. "

Щангистите започнаха невиждана акция за дарения, с които да бъде платена глобата. Събраната сума се оказа незадоволителна.

" Има пари в сметката - добави Гидиков. - Голяма сума е. Остава да прибавим още от спонсори. Надяваме се всичко да се подреди и считам, че ще се оправим. Опитахме се да разсрочим заплащането на 2-3 вноски, само че ни отхвърлиха. "

Въпреки спрените права националите от подрастващите обединения упражняват от началото на месеца на комплекса " Дианабад " в София.

" Ако всичко е наред, ще участваме с четирима щангисти на международното състезание за юноши в Узбекистан (7-14 юли) - показа Гидиков. - След това имаме и подготовка за европейските олимпийски игри. Там ще гоним спомагателна квота при девойките. Както виждате, главата ни не е поставена на дръвника. Когато съберем цялата сума, вършим платежното разпореждане и към този момент можем да се състезаваме. "

" България Днес "
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР