Европейският център за контрол и превенция на заболяванията прикани днес

...
Европейският център за контрол и превенция на заболяванията прикани днес
Коментари Харесай

Здравната агенция на ЕС апелира за спазване на мерките за дистанциране и хигиенните мерки срещу коронавируса

Европейският център за надзор и предварителна защита на болесттите прикани през днешния ден страните членки на Европейски Съюз да продължат да ползват " уместно физическо разграничаване и хигиенични ограничения ", също да тестват и наблюдават случаите с ковид за ограничение на пандемията, предадоха ДПА и Франс прес.

За страните, които ползват тези ограничения, " рискът от по-нататъшна ескалация е сдържан ", се споделя в изказване на основния академик на центъра Майк Кечпоул. По думите му страните членки, които не вкарват и не ползват ограниченията за физическо разграничаване и следене на контактите, рискът от ескалация на болестта е " доста огромен ". Според Кечпоул е доста значимо на хората да бъде напомнено, че вирусът продължава да циркулира и че те би трябвало да се защищават ежедневно.

В оповестена през днешния ден оценка на рисковете организацията уточни, че е предложила осъществяване на проби в огромен мащаб за надзор над предаването на вируса измежду популацията , експедитивно следене на контактите, а също изолираност и лекуване на откритите случаи и слагане под карантина на хората, контактували със инфектирани.

В Европейски Съюз, Англия, Исландия, Норвегия и Лихтенщайн има регистрирани до момента 1,82 милиона случая с ковид , измежду които 314 362 в Испания и към 310 000 в Обединеното кралство, уточни основаната в Стокхолм организация на Европейски Съюз. По нейни данни в Европа са умряли 183 848 души от COVID-19, в това число 46 574 във Англия.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР