Европейският шампион Португалия и един от фаворитите за титлата Испания

...
Европейският шампион Португалия и един от фаворитите за титлата Испания
Коментари Харесай

Голово шоу на Португалия - Испания

Европейският първенец Португалия и един от любимците за купата Испания сътвориха неповторимо представление за равенството 3:3 в среща от втора група на международното състезание по футбол в Русия. Хеттрик за Португалия означи Кристиано Роналдо (4-дузпа, 44, 88). За Испания точни бяха Диего Коста (24, 55) и направилият нарушаването за дузпата първоначално Начо Фернандес (58).

Още в 3-ата минута Кристиано Роналдо падна в наказателното поле след препъване от неговия съотборник в " Реал " (Мадрид) Начо Фернандес и получи дузпа. Потърпевшият осъществя невъзмутимо от бялата точка за 1:0. Това бе първи гол в кариерата на Роналдо против на Испания.

„ Ла Фурия “ изравни в 24-ата минута, когато Диего Коста връхлетя против Пепе и се пребори за топката, след което изравни за 1:1. Съдията преразгледа обстановката посредством системата за видеоповторения VAR, само че счете, че няма учредения да анулира гола на бразилеца с испански паспорт. Това бе дебют на системата VAR на международно състезание. Две минути по-късно Иско насочи отдалечен удар и топката се отби в гредата, след което падна на голлинията. На повторенията се видя, че топката не е минала в цялостния си размер зад голлинията, макар че Иско се надяваше на гол.

Минута преди почивката Кристиано Роналдо още веднъж изведе Португалия напред, откакто шутира от границата на наказателното поле, а вратарят Де Хеа направи груба неточност и изпусна топката да мине през ръцете му - 2:1.

След почивката испанците нанесоха своя удар в границите на единствено три минути. Първо в 55-ата минута Давид Силва и Коке извършиха двоен удар. След това Силва центрира в наказателното поле, където Серхио Бускетс смъкна топката паралелно на голлинията, а Диего Коста от близка отдалеченост я засече във вратата за 2:2. Три минути по-късно грешникът за дузпата първоначално Начо Фернандес осъществя свръхестествен гол с удар от далечна отдалеченост. Топката срещна първо лявата греда, по-късно и дясната, с цел да се озове във вратата за 2:3.

В 87-ата Роналдо оформи своя хеттрик от директен свободен удар и фиксира крайното 3:3.

По-рано денем Иран победи Мароко с 1:0 в другата среща от групата.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР