Европейският шампион по бокс за жени до 57 килограма Станимира

...
Европейският шампион по бокс за жени до 57 килограма Станимира
Коментари Харесай

Европейската шампионка по бокс за жени: В момента няма мъж в сърцето ми

Европейският първенец по бокс за дами до 57 кг Станимира Петрова описа пред екипа на Actualno.com за преживяването да чуеш българския химн пръв, измежду голям брой други благоприятни условия. Състезанието се организира в София преди дни. Асеновградчанката си заслужи шампионската купа, като най-хубава измежду представителките от още 19 народи. Станимира Петрова изигра общо четири срещи. На боксовия кръг тя се срещна със претендентки за първото място от Хърватска, Черна гора, Франция и Русия. Към момента младата вяра на България се състезава за името на варненския боксов клуб “Ивайло Маринов”, а персоналният ѝ треньор е Петър Лесов. Ето какво описа за Европейското състезание, пред екипа ни Станимира Петрова.
Срещу кого се изправи в последната борба и по какъв начин победи - по какъв метод и какъв брой време ти бе нужно, с цел да грабнеш първото място?
На финала се изправих против представителката на Русия. Изключително добър и рутиниран играч. Тя е бронзова медалистка от Световното състезание през 2012 година в категорията до 64 кг и европейска шампионка за 2016 година пр 60-килограмовите състезатели. Труден мач беше, само че след третия рунд, с единомислещо решение и 5:0 гласа, завоювах аз.
Трудно ли беше, или се усещаше готова на кръга?
Лесни срещи няма. Всеки играч се качва на кръга, с цел да победи. Но аз бях добре готова и се оправих с всяка една, която се изправи против мен.
Повишеното равнище на адреналин оказва помощ ли, или пречи в такива моменти?
Адреналинът оказва помощ. Но от време на време, в случай че е в прекомерно огромни количества пречи. Случвало се е да ми се схваната краката, в резултат на това.
Какво ти сподели треньорът, преди да влезеш в последната среща?
Да имам вяра в себе си, че съм готова и мога да съумея.
Какви бяха мислите ти, преди и по време на последния мач, обади ли се на някого за поддръжка, директно, преди да се качиш на кръга?
Родителите ми бяха с мен по време на цялото съревнование и ме подкрепяха. Преди мача, обаче, се съсредоточвам и не желая доста хора около мен.
Какви усеща се преплитаха у теб сега, в който зазвуча българският химн?
Най-вече възприятие на горделивост, на задоволство, благополучие...
Къде се " подвизава " в този момент Станимира Петрова - в отмора ли си, или продължаваш с тренировките?
Сега следва интервал на отмора. След огромно съревнование е нужна.
Какво следва от тук нататък, по отношение на кариерата ти?
През месец ноември ще се организира Световно състезание. Все още точната дата и място не са конкретизирани. Преди това - Републиканско състезание и Международен шампионат “Балкан ".
Не може да пропуснем още веднъж и въпроса с персоналния ти живот. Ти имаш много почитатели и фенове. Има ли момче до сърцето ти сега и по какъв начин мъжете възприемат " профила " на дамата боксьор?
В момента няма никого. А по какъв начин мъжете възприемат дамата боксьор – друго. Някои са срещу, други поддържат и за тях това не е проблем, а трети даже се кефят на този факт.
И финален въпрос - подкрепяш ли някой от тимовете на Световното състезание по футбол, което към този момент стартира, и в случай че да - кой и за какво?
Не проследявам футбол.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР