Европейският шампион Ливърпул и носителят на Купата на УЕФА Челси

...
Европейският шампион Ливърпул и носителят на Купата на УЕФА Челси
Коментари Харесай

Съставите на Ливърпул и Челси

Европейският първенец Ливърпул и носителят на Купата на УЕФА Челси излизат от 22:00 часа на " Водафон Арена " в Истанбул, с цел да дефинират носителя на Суперкупата на Европа в първия напълно британски конфликт за оценката. Мърсисайдци ще се опитат да завоюват 13-ия си европейски трофей. Клубът от " Анфийлд " е вдигал три пъти досега Суперкупата, до момента в който " сините " от Лондон имат един сходен успех.

Истанбул е специфичен град в историята на Ливърпул поради чудото от финала в Шампионската лига през 2005 година, когато мърсисайдци стигнаха до трофея, откакто изоставаха с 0:3 на полувремето против Милан. През същата 2005 година Ливърпул печели Суперкупата на Европа против ЦСКА (Москва).

За първи път жена ще управлява толкоз значим конфликт. Мачът беше поверен на французойката Стефани Фрапар, на която ще асистират Манюел Николози и Мишел О’Нийл, а четвърти рефер ще бъде известният турски съдия Джунейт Чакър.
TEAM NEWS:

Gomez at right-back; Oxlade-Chamberlain in front three
Kanté, Puliši & Giroud all start for the Blues#SuperCup pic.twitter.com/lQwvKJkWSx
— UEFA #SuperCup (@ChampionsLeague) August 14, 2019

Както се и очакваше, на вратата на Ливърпул стартира Адриан дел Кастийо, защото титулярният пазач Алисон Бекер получи травма в дуела с Норич Сити и ще бъде отвън строя за няколко седмици. Наби Кейта също пропуща дуела поради контузия, която получи по време на вчерашната подготовка. Джо Гомес стартира отдясно на защитата, а Жоел Матип ще бъде сътрудник на Вирджил ван Дайк в центъра на отбраната. Трент Александър-Арнолд е на скамейката. Джеймс Милнър заменя Жоржиньо Вайналдум в халфовата линия. Алекс Окслейд-Чембърлейн и Садио Мане започват като титуляри, а Роберто Фирмино е на пейката за началото.
Evening, Reds

Focus #SuperCup pic.twitter.com/8iFR0gJami
— Liverpool FC (@LFC) August 14, 2019

Франк Лампард също е направил много промени в съпоставяне със злополучния мач с Манчестър Юнайтед, който лондончани изгубиха с 0:4. Н'Голо Канте, Кристиан Пулишич, Педро Родригес и Оливие Жиру стартират като титуляри.
Let’s go lads! #SuperCup pic.twitter.com/z7pkWnV9Kg
— Chelsea FC (@ChelseaFC) August 14, 2019

Ливърпул (4-3-3): Адриан, Гомес, Матип, Ван Дайк, Робъртсън, Фабиньо, Милнър, Хендерсън, Окслейд-Чембърлейн, Мане, Салах

Челси (4-3-3): Кепа, Аспиликуета, Кристенсен, Зума, Емерсон, Ковачич, Жоржиньо, Канте, Пулишич, Педро, Жиру

ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО ТУК!
МИНУТА Пожарна охрана МИНУТА ТУК!
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР