Европейският съюз засилва подготовката за Брекзит без сделка в края

...
Европейският съюз засилва подготовката за Брекзит без сделка в края
Коментари Харесай

Барние: ЕС засилва подготовката за Брекзит без сделка

Европейският съюз ускорява подготовката за Брекзит без договорка в края на тази година, съобщи в четвъртък основният договарящ на блока след последния кръг от комерсиалните договаряния във Англия, оповестява БНР.

Говорейки след осмия кръг от договаряния за ново партньорство с Обединеното кралство, Мишел Барние сподели, че Европейски Съюз е посочил еластичност във връзка с английските условия към рибарството, висшия съд на блока и други области.

"От своя страна обаче Обединеното кралство не се ангажира взаимно с главните правила и ползи на Европейски Съюз, " сподели той. "Съществуват обилни разлики в областите от значителен интерес за Европейски Съюз ", добави той.

Докато договарянията за Брекзит изпаднаха в нова рецесия поради проектите на Лондон да подкопае елементи от съглашението по развода с Европейски Съюз, Барние уточни, че Англия е отхвърлила апелите на блока за равнопоставени гаранции за лоялна конкуренция на пазара, както и за околната среда и климата, обществените и трудови стандарти.

Той сподели още, че Обединеното кралство не се е заело задоволително по междусекторни способи за разрешаване на бъдещи разногласия, правосъдно съдействие, превоз или енергетика.

"Никой не би трябвало да подценява практическите, икономическите и обществените последствия от сюжета на Брекзит без договорка ", предизвести Барние.

Той съобщи, че той и екипът му ще останат по отношение на английските си сътрудници, водени от Дейвид Фрост и през идващите дни.

"В същото време Европейски Съюз ускорява подготвителната си работа, с цел да бъде подготвен за всички вероятни сюжети на 1-ви януари 2021 година “, сподели той, базирайки се на датата, когато завършва преходният интервал за Англия след Брекзит.

По-рано денем Европейски Съюз изиска от английското държавно управление да се откаже от проектите си да одобри закон, който отстрани основни елементи от Споразумението за Брекзит, тъй като това е съществено нарушаване на интернационалните правила.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР