Европейският съюз започва работа по създаването на режим на санкции

...
Европейският съюз започва работа по създаването на режим на санкции
Коментари Харесай

ЕС работи по създаването на „Закон Магнитски“

Европейският съюз стартира работа по основаването на режим на наказания в региона на правата на индивида, сходно на „ Закона Магнитски “ в Съединени американски щати.
Това разгласи ръководителят на дипломацията на Европейски Съюз Жозеп Борел на конференция след среща на външните министри на 28 страни от общността в Брюксел, представен от БГНЕС.
" По искане на редица страни се съгласихме да стартираме работа по основаването на световен режим на наказания по отношение на правата на индивида, който ще бъде сходен на „ Закона Магнитски “ в Съединени американски щати “, сподели той. На въпрос на публицистите дали някои страни са срещу сходен режим, Борел отговори: " Ако една страна възразяваше, ние не бихме решили да стартираме процеса. Това решение изисква единогласие, имаме мощен консенсус. "
Борел акцентира, че Европейски Съюз към този момент има сходни режими на наказания, да вземем за пример против лица, които са виновни за потреблението или разпространяването на химическо оръжие. „ Наличието на същия инструмент ще ни разреши да реагираме на съществени нарушавания на правата на индивида “, добави той.
„ Законът Магнитски “ беше признат от Конгреса на Съединени американски щати и подписан от президента Барак Обама през декември 2012 година Законът планува използването на едностранни наказания против съветски чиновници, които са отговорни от позиция на Съединени американски щати за нарушение на човешките права в родината си. През декември 2016 година Сенатът одобри законопроект, предусещащ опцията за разширение на " Закона Магнитски " за други страни, а освен за Русия.
Впоследствие такива закони бяха признати и в Канада, Латвия, Литва и Естония, а съответните законопроекти се преглеждат в още няколко страни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР