Европейският съюз за радио и телевизия ще обсъжда възможни санкции

...
Европейският съюз за радио и телевизия ще обсъжда възможни санкции
Коментари Харесай

Глоба грози Мадона и представителите на Исландия в Евровизия

Европейският съюз за радио и телевизия ще разисква вероятни наказания за исландската делегация в Евровизия и Мадона, откакто палестинското знаме бе развято два пъти в границите на огромния край в събота вечер.

Песенният конкурс Евровизия е неполитическо събитие и сходни прояви строго опонират на разпоредбите. Последствията ще бъдат разисквани след края на надпреварата

оповестиха от ЕСРТ в неделя. По мотив появяването на израелското и палестинското знаме на гърбовете на двама от танцьорите на Мадона, уредниците прецизираха, че „ този детайл от осъществяването не е бил част от подготовките, като за него не са били известени нито ЕСРТ, нито локалната телевизия КАН, излъчваща състезанието “.

Палестински байрак развяха и исландските представители в състезанието – музикантите от група „ Хатари “. Това се случи в самия завършек на Евровизия, когато бяха обявявани техните резултати от вота на публиката. Освен, че евентуално глоба ще бъде наложена на цялата делегация от страната обаче стана ясно, че придвижването BDS, бранещо правата на палестинците и подтикващо за протест на Евровизия, отхвърля жеста на съпричастност, проявен от „ Хатари “.

Източник: Monitor
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР