Европейският съюз въведе изключения за тавана на цените на руски

...
Европейският съюз въведе изключения за тавана на цените на руски
Коментари Харесай

ЕК: Ако руски нефт се преработи от трети страни, той вече не е руски нефт

Европейският съюз вкара изключения за тавана на цените на съветски петролни артикули

Два типа нефтопродукти от съветския недопечен нефт бяха изключени от тавана на цените на петрола в Европейския съюз. Това стана след актуализация на разясненията на Европейската комисия, оповестени на формалния ѝ уеб страница в събота, оповестява БГНЕС.

" Ако съветски петролен артикул в трета страна се преработва посредством разбъркване с артикул с генезис от друга страна, вследствие на което се получава друг артикул, тогава съветският петролен артикул към този момент не се смята за артикул с съветски генезис и горната граница на цените не се ползва ", се споделя в текста.

" Ако тези артикули (произведени от съветски нефт) са били значително модифицирани в трета страна, те към този момент не се смятат за артикули с съветски генезис и таванната цена не се ползва ", се споделя още в известието на Европейската комисия.

Съветът на Европейски Съюз утвърди решението за въвеждане на таван на цените на 4 февруари. Съществуват две ценови нива за съветските петролни артикули: едно от 45 $ на барел за петролни артикули, които се продават с отстъпка от суровия нефт (мазут, нафта), и друго от 100 $ на барел за петролни артикули, които се продават на по-висока цена от суровия нефт (дизел и керосин).
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР