Европейският съюз трябва да ускори ваксинацията срещу Covid-19 и поставянето

...
Европейският съюз трябва да ускори ваксинацията срещу Covid-19 и поставянето
Коментари Харесай

Урсула фон дер Лайен: ЕС да ускори ваксинацията срещу COVID-19 и поставянето на бустeрни дози

Европейският съюз би трябвало да форсира имунизацията против Covid-19 и слагането на бустeрни дози, с цел да завоюва време против новия вид на вируса, наименуван " Омикрон ", съобщи ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.Урсула фон дер Лайен.

Открит в Република Южна Африка, разновидността към този момент е открит в няколко европейски страни - Белгия, Дания, Германия, Италия и Нидерландия.

Според Фон дер Лайен учените и производителите на ваксини се нуждаят от най-малко 2 или 3 седмици, с цел да оценят изцяло риска от Омикрон и в същото време управляващите би трябвало да се концентрират върху превантивните ограничения, включително върху общественото разграничаване, с цел да опазят на жителите.

Думите ѝ идват на фона на многохилядни митинги в Австрия през вчерашния ден и в Чехия през днешния ден против стягането на противопандемичните ограничения.

Председателят на Еврокомисията уточни също по този начин, че в контракта с " Пфайзер и Бионтех " има уговорка, според която двете компании са задължени да приспособяват имунизациите си, доставяни на Евросъюза, против новите разновидности на ковид в границите на 100 дни.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР