Европейският съюз трябва да третира Великобритания с уважение по време

...
Европейският съюз трябва да третира Великобритания с уважение по време
Коментари Харесай

Тереза Мей: ЕС трябва да ни уважава

Европейският съюз би трябвало да третира Англия с почитание по време на договарянията за брекзит. Това акцентира английският министър председател Тереза Мей, откакто останалите европейски водачи на процедура отхвърлиха нейния проект за „ меко” излизане от евросъюза.

В публично послание на „ Даунинг Стрийт” тя разгласи, че „ не е приемливо” да се блокира предлагането на Лондон без да се предлага ясна опция. „ Няма да подцени резултатите от референдума и няма да позволи раздробяване на страната ми”, акцентира тя.
Срещата в Залцбург завърши без прогрес за брекзит Ябълката на раздора е границата сред Северна Ирландия и Ейре
Сред проблематичните области са както икономическите връзки, по този начин и границите сред Ейре (в ЕС) и Северна Ирландия (в състава на Великобритания). Брюксел предлага Северна Ирландия да остане в митническия съюз и единния пазар, само че съгласно английското държавно управление това би означавало обособяване на територия от Обединеното кралство.

Ако не се стигне до съглашение, на 29 март 2019 година Англия ще се отдели от Европейски Съюз без регламентирани връзки със съюза в търговията, трудовата подвижност и ред други сфери – развиване, което Брюксел не желае, само че съгласно експерти ще удари неведнъж по-тежко Лондон.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР