Европейският съюз трябва да се подготви за цялостно прекъсване на

...
Европейският съюз трябва да се подготви за цялостно прекъсване на
Коментари Харесай

Фон дер Лайен предупреди ЕС да се подготви за цялостно прекъсване на доставките на руски газ

Европейският съюз би трябвало да се приготви за " изцяло спиране " на доставките на газ от Русия, съобщи през днешния ден председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, представена от ДПА.

Фон дер Лайен сподели, че комисията има намерение в средата на юли да показа проект за деяние при изключителни обстановки в целия Европейски Съюз, с цел да бъде обезпечено, че " газът тече натам, където от него има най-голяма потребност ", в случай че доставките на синьото гориво от Русия спрат изцяло.

Председателката на комисията осведоми Европейския парламент в Страсбург за напредъка на блока в намаляването от зависимостта от вноса на съветска сила на фона на войната в Украйна. Европейски Съюз наложи наказания поради нашествието, в отговор на което Русия спря някои доставки.

Фон дер Лайен сподели, че вносът на полутечен природен газ от Съединени американски щати се е утроил спрямо 2021 година, а междинният месечен импорт на съветски газ по водопровод е понижен с една трета. Тя отхвърли апели за закъснение на прекосяването на блока към възобновими източници на сила на фона на растящата енергийна рецесия в Европейски Съюз. " Новата среда на сигурност е най-хубавият мотив за ускорение на въвеждането на възобновимите източници на сила ", сподели Фон дер Лайен и добави, че тези източници на сила дават " самостоятелност от съветските изкопаеми горива ". По нейните думи едно продължение на конкурирането за лимитирани количества изкопаеми горива би довело само до в допълнение повишение на цените и би " напълнило хазната на (руския президент Владимир) Путин ". " Очевидно е, че Путин продължава да употребява силата като оръжие ", съобщи Фон дер Лайен и добави, че Русия към този момент е прекъснала газовите доставки на 12 страни членки на Европейски Съюз.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР