Европейският съюз трябва да актуализира своя миграционен пакт с Турция,

...
Европейският съюз трябва да актуализира своя миграционен пакт с Турция,
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Турция се нуждае от допълнителна помощ за сирийските бежанци

Европейският съюз би трябвало да актуализира своя миграционен пакт с Турция, съобщи във вторник ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен преди срещата на върха на Европейски Съюз, която би трябвало да разиска възобновяване на договорката, оповестява " Ройтерс ".

" Важно е да продължим да поддържаме Турция, като там живеят 3,7 милиона сирийски бежанци, някои от които са в Турция от 10 години ", сподели фон дер Лайен пред кореспонденти на посещаване в Берлин.
 Анкара желае да закрие прокюрдска партия Анкара желае да закрие прокюрдска партия
В понеделник висшият съд на Турция сложи на подсъдимата пейка основната прокюрдска партия за хипотетични връзки с противозаконни бо...

" Няма да се нуждаем от толкоз остра филантропична помощ, колкото в предишното, само че хората би трябвало да имат вероятност ", добави тя.

Подобен апел е насочен от немския външен министър Хайко Маас в понеделник, когато той настоя Европейският съюз да актуализира мигрантската си договорка с Турция, наблягайки значимостта от по-нататъшно финансиране. " Нуждаем се от актуализация на нашето миграционно съдействие с Турция ", сподели Маас в Die Welt в мнения, оповестени в понеделник.

Освен всичко друго, договорката за бежанци сред Европейски Съюз и Турция оказва помощ на Анкара да предприеме ограничения против неразрешената миграция към Европейски Съюз и за Гърция да изпрати мигранти, които са стигнали нелегално до Беломорските острови, назад в Турция.

През март 2016 година Европейски Съюз и Турция реализираха съглашение за прекъсване на противозаконната миграция през Егейско море и възстановяване на изискванията на над 3 милиона сирийски бежанци в Турция.
 Турция: Месец май е бил най-горещият за последните 50 година Турция: Месец май е бил най-горещият за последните 50 година
Турция е претърпяла тази година най-горещия си месец май за последните над 50 години, оповестиха турски медии. Средната температура през...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР