Европейският съюз следи внимателно случаите с руския опозиционер Алексей Навални

...
Европейският съюз следи внимателно случаите с руския опозиционер Алексей Навални
Коментари Харесай

ЕС: Вместо да тормози Навални, Русия да разбере кой го е отровил

Европейският съюз следи деликатно случаите с съветския опозиционер Алексей Навални и историка Юрий Дмитриев. Това съобщи представителят на европейската работа за външна активност Петер Стано, съобщи БНР. Той отхвърли да разяснява настояването на съветския прокурор за санкция на Навални за клюка против деец на стойност 950 хиляди рубли, само че добави, че това не трансформира позицията на Брюксел по целия случай.

„ Ние призоваваме за неотложно и абсолютно освобождение на господин Навални, защото считаме повдигнатите против него обвинявания за политически стимулирани. Да не забравяме също, че той е жертва на опит за ликвидиране с химически сътрудник, който към момента не е разследван в Русия. Това е целта, върху който съветските управляващи би трябвало да се съсредоточат, вместо да го тормозят “, сподели Стано.

Дипломат от Европейски Съюз е участвал през днешния ден на правосъдното съвещание по делото против Юрий Дмитриев в Санкт Петербург, добави Стано. Съдията отхвърли обжалването на присъдата на историка, проверяващ закононарушенията на сталинизма, от 13 години лагер. Стано напомни, че Европейски Съюз упорства за освобождението и на Дмитриев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР