Европейският съюз си заравя главата в земята“ пред великоалбанските изяви,

...
Европейският съюз си заравя главата в земята“ пред великоалбанските изяви,
Коментари Харесай

Външният министър на Сърбия оприличи Евросъюза на щраус

Европейският съюз си „ заравя главата в земята “ пред великоалбанските изяви, които са най-голямата спънка за мира и стабилността на Балканите, съобщи сръбският външен министър Ивица Дачич.

Министър-председателят на Албания Еди Рама „ безусловно съобщи, че Албания и Косово са една страна с един президент и обща политика по външните работи и сигурността, и никой не го подлага на критика “, уточни Дачич пред организация ТАНЮГ и попита риторично каква би била реакцията, в случай че Сърбия разгласи, че ще има общ президент с босненската Република Сръбска. „ Сърбия в никакъв случай не е желала това и все пак е непрестанно под прицела на Брюксел и западните страни. И след това да каже някой, че няма двоен критерий “, сподели сръбският външен министър.

Европейската комисия предизвести по-рано Тирана, че няма да търпи интервенция във вътрешните работи на прилежащи страни:

„ Изявления, които могат да бъдат изтълкувани като политическо вмешателство в делата на прилежащи страни, не оказват помощ за построяването на добросъседски връзки. Европейският съюз чака всички страни да градят връзки на конструктивност и съдействие и да се съсредоточат върху промените по пътя към интеграция в Евросъюза, “ сподели говорителката на Еврокомисията Катрин Рей.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР