Европейският съюз ще отмени временно до 24 октомври 2020 г.

...
Европейският съюз ще отмени временно до 24 октомври 2020 г.
Коментари Харесай

ЕС приема отмяна на слотовете, за да помогне на авиокомпаниите

Европейският съюз ще анулира краткотрайно до 24 октомври 2020 година условията за летищните слотове, които задължават самолетните компании да употребяват минимум 80% от своите слотове за политане и кацане, с цел да могат да ги задържат през идната година, заяви пресслужбата на Съвета на Европейски Съюз.

Приетата през днешния ден от Съвета анулация е предопределена да помогне на въздушните превозвачи да се оправят с фрапантния спад във въздушния трафик, породен от рецесията с ковид, се показва в известието.

" Сега наподобява явно, че тази рецесия няма да завърши доста скоро. Премахването на правилото " използваш или губиш " до октомври ще спомогне за намаляване на тежките стопански последствия за самолетните компании и ще им даде сигурност за целия летен сезон ", сподели Олег Буткович, министър по морските въпроси, превоза и инфраструктурата на Хърватия, ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз.

Отмяната ще се ползва от 1 март до 24 октомври 2020 година Освен това тя ще се приложи със задна дата от 23 януари до 29 февруари 2020 година за полетите сред Европейски Съюз и Китай или Хонконг. Началната дата 23 януари 2020 година е датата на затваряне на първото летище от китайските управляващи.

Ако актуалното съществено състояние се резервира, мярката може да бъде удължена бързо благодарение на делегиран акт на Европейската комисия. Тя ще следи ситуацията и ще рапортува по въпроса до 15 септември 2020 година

Въвеждането на анулацията на слотовете наложи изменение на регламента на Европейски Съюз за разпоредбите за слотовете. Гласуването в Съвета на изменението беше осъществено посредством писмена процедура, която завърши през днешния ден.

Европейският парламент гласоподава на 26 март. Двете институции се договориха и придвижиха незабавно предлагането.

Регламентът за изменение би трябвало да бъде оповестен в Официален вестник на Европейски Съюз на 31 март 2020 година

Коронавирусът е най-голямата тематика за България и света, само че в случай че желаете да следите елементарно какво друго си коства да знаете, четете новата графа " Новини без ковид ".

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (1284)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР