Европейският съюз ще настоява Съединените щати да разрешат износа на

...
Европейският съюз ще настоява Съединените щати да разрешат износа на
Коментари Харесай

ЕС иска САЩ спещно да разрешат износа на милиони ваксина на AstraZeneca |

Европейският съюз ще упорства Съединените щати да разрешат износа на милиони дози ваксина за COVID-19 на AstraZeneca, до момента в който Брюксел се бори за превъзмогване на дефицита на доставки, заяви „ Файненшъл таймс ”.

Европейски Съюз също по този начин желае Вашингтон да обезпечи свободния поток от колета с основни съставки на имунизациите, нужни за европейското произвеждане, се споделя в информацията на вестника.

“Вярваме, че можем да работим дружно със Съединени американски щати, с цел да подсигуряваме, че имунизациите, създадени или опаковани в Съединени американски щати за осъществяване на договорните отговорности на производителите на ваксини с Европейски Съюз, ще бъдат напълно изпълнени ”, цитира „ Файненшъл таймс ” позицията на Европейската комисия.

Страните от Европейски Съюз започнаха имунизация в края на декември, само че се движат надалеч по-бавно от другите богати страни, в това число някогашната страна-членка Англия и Съединени американски щати.

Длъжностните лица упрекват за бавния прогрес частично проблеми с доставките от производителите.

Европейската комисия и Италия тази седмица блокираха пратката с коронавирусната ваксина на AstraZeneca, предопределена за Австралия, откакто производителят на медикаменти не извърши уговорките си по контракта с Европейски Съюз.

Англо-шведският производител на медикаменти е подложен на обстрел в Европейски Съюз поради забавените доставки на ваксини за 27-членния блок, който поръча 300 милиона дози до края на юни.

„ Работим непрекъснато, с цел да подобрим доставката и да се надяваме да отговорим на упованията за второто тримесечие “, съобщи изпълнителният шеф на AstraZeneca Паскал Сориот пред депутатите от Европейски Съюз на обществено чуване през февруари.

Европейски Съюз възнамерява също да разшири схемата си за разрешаване на износа на ваксини за COVID-19 до края на юни, оповестиха двама източници от Европейски Съюз пред Ройтерс в четвъртък.

Съгласно схемата фирмите би трябвало да получат позволение преди да изнасят препарат против COVID-19 и може да им бъдат отказани претенции за експорт, в случай че не съблюдават уговорките си за доставки към Европейски Съюз.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР