Европейският съюз ще накара фармацевтичните компании да спазват договорите си

...
Европейският съюз ще накара фармацевтичните компании да спазват договорите си
Коментари Харесай

ЕС ще накара производителите на ваксини да спазват договорите си

Европейският съюз ще накара фармацевтичните компании да съблюдават договорите си за доставка на ваксини против COVID-19, съобщи през днешния ден ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, представен от Ройтерс, съобщи Българска телеграфна агенция.

След като сътрудниците " Бионтех " и " Пфайзер " предизвестиха предходната седмица, че ще има закъснение на доставките, британско-шведската компания " АстраЗенека " също заяви, че в началото ще достави на Европейския съюз по-малко дози от контрактуваното.

" Смятаме да накараме фармацевтичните компании да съблюдават подписаните от тях контракти, като използваме правните средства, с които разполагаме ", съобщи Мишел пред радио " Европа 1 ". Италианският министър председател Джузепе Конте разкритикува остро производителите на ваксини против COVID-19 за закъсненията в доставките и по-малките доставяни количества, свързани с проблеми в снабдителската верига, съобщи ДПА.

" Тези закъснения съставляват съществено неспазване на договорите и нанасят големи вреди на Италия и други европейски страни ", написа Конте нощес във Facebook. Премиерът сподели, че италианският здравен министър Роберто Сперанца към този момент е приказвал с представители на " АстраЗенека " и разгласи, че ще бъдат подхванати правни стъпки против компанията, както и против " Пфайзер " и " Бионтех ", с цел да се ускори натискът за съблюдаване на комерсиалните контракти.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР