Европейският съюз се уморява от санкции срещу Руската федерация, наложени

...
Европейският съюз се уморява от санкции срещу Руската федерация, наложени
Коментари Харесай

Полският премиер: Публична тайна е, че в Европа няма боеприпаси за Украйна

Европейският съюз се уморява от наказания против Руската федерация, наложени и непрестанно допълвани поради нахлуването в Украйна. 

Това заяви министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки в изявление за RMF FM. Въпреки това, по думите му, през идващите седмици може да бъде признат нов санкционен пакет. 

„ Днес има доста по-малко предпочитание и вкус за спомагателни наказания. Мисля, че има отмалялост, вижда се, по този начин да се каже, отмалялост на материала “, сподели Моравецки.

" Ето за какво е значимо Полша да убеди нашите сътрудници, че протичащото се в Украйна е безусловно недопустимо, че живеем в основен исторически миг и би трябвало да реагираме по съответния метод. Аз съм внимателен оптимист, че ще да можем да убедим нашите сътрудници в идващите пакети от помощ “, сподели Моравецки.

Според него " през ​​следващите седмици " въпросът за глобите ще се върне в дневния ред на Европейски Съюз. Чувам, че ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен също е отворена към това  – разкри той.

Полша също работи интензивно за унищожаване на малките врати, с помощта на които Руската федерация съумява да заобиколи някои ограничавания. 

" В допълнение към 11-ия пакет от наказания би трябвало да приказваме и за подсилване на съществуващите пакети. Когато приказвам с дипломати в Брюксел, битката със заобикалянето на глобите излиза като тематика за идващите пакети “, сподели полският министър председател.

Моравецки: В Брюксел е обществена загадка, че в Европа няма муниции

Министър-председателят разгласи, че в завода DEZAMET, който принадлежи на Polish Armaments Group, " ще бъдат положени старания за умножаване на производството допустимо най-бързо ", защото потенциалът на този цех е прекомерно невисок спрямо упованията. Премиерът означи, че руснаците употребяват милион ракети на месец, тъй че би трябвало да се усили производството за Украйна.

Надявам се, че ще успеем да стартираме производството на муниции както в този цех, по този начин и в други елементи на нашия тръст за въоръжение PGZ, само че също по този начин се надявам, че скоро ще бъдат разнообразни начинания с присъединяване на частни лица може да стартира този вид произвеждане, каза Моравецки.

Полша ще се възползва освен от 1 милиарда евро за взаимни покупки и съфинансиране на оръжейната промишленост, само че и от 1 милиарда евро, които Европейски Съюз отделя за муниции за Украйна от личните си хранилища.

Все още имаме малко постсъветски муниции, които по този начин или другояче ще ни трябват в по-малка степен, сподели ръководителят на държавното управление. Той също по този начин разгласи, че ще убеди Европейски Съюз и изключително Франция да закупуват муниции отвън Общността, да вземем за пример от Южна Корея.

" Тук в Брюксел е обществена загадка, че в Европа няма муниции ", акцентира министър-председателят.


Източници: " Труд ", rmf24.pl

 

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР